ریحان نه تنها سبزی خوشمزهای است بلکه دارای خواص درمانی زیادی از جمله محافظت از قلب میباشد. به گزارش "باغدار نیوز" به نقل از "همشهری آنلاین"؛ ویتامینها و دیگر مواد مغذی مهم در ریحان عبارتند از: ویتامین K، آهن، کلسیم، و ویتامین A. در فهرست ذیل، بسیاری از مواد مغذی و ویتامینهای موجود در ريحان مانند امگا 3 و ویتامین C ذکر نشده و تنها به 4 مورد فوقالعاده پرداخته شده است:
درمان کنندهي سردردهای عصبی: ریحان آرامشدهنده اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید. سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا یک فنجان بنوشید افسردگی را برطرف میکند.
خواص ضد باکتريايي: خواص ضد باکتریایی ریحان مربوط به روغنهای فرار (روغنهای ضروری) موجود در آن مانند استراگول، لینالول، سینئول، اوژنول، سابینن، میرسن و لیمونن میشود. پژوهشگران ثابت کردهاند که روغنهای ضروری ریحان در برابر رشد ناخواسته انواع بسیاری از باکتریها مانند گونههای مختلفی که در برابر آنتی بیوتیکهای معمولی مقاومت نشان دادهاند اثر درمانی و محافظتی خوبی از خود بر جای گذاشته است
خواص ضد التهابی: اوژنول (یکی از روغنهای فرار موجود در ریحان) میتواند به مسدود کردن آنزیم سیکلوکسیژناز (COX) در بدن کمک کند. آنزیم COX همان آنزیمی است که در فرمول داروهای ضد التهاب مانند آسپرین و ایپوبروفن وجود دارد.
تضمينکننده سلامت دستگاه قلبی عروقی: ریحان با ویتامین A (از طریق بتاکاروتن)، منیزیم و بسیاری مواد مغذی دیگر که میتوانند از رساندن آسیب رادیکالهای آزاد به دیواره سلول پیشگیری کنند، جریان خون را بهبود بخشیده و از اکسیده شدن کلسترول در جریان خون ممانعت میکنند.
نظرات شما عزیزان:
دسته بندی : <-CategoryName->
